SkattbergAMdesign

Vanliga Frågor / FAQ:

Vad kostar det att få något 3D printat?


Priset på att printa något beror på många olika aspekter. Dels vilken teknik man använder sig av, vilket material man vill använda och komplexiteten på objektet man vill skriva ut. Vissa tekniker behöver behandlas på olika sätt efter själva 3D-utskriften. Vilket gör att priset kan variera.Var kan man skriva ut 3D?


Beroende på vilken teknik man är ute efter finns det olika företag som erbjuder 3D-print tjänster. Vi på Skattberg AM design erbjuder SLS, SLA och viss FDM utskrift.Vilket program till 3D-skrivare?


De program som är specifikt utformade för att förbereda modeller för 3D-utskrift, till exempel Ultimaker Cura, PrusaSlicer och Simplify3D. Dessa program hanterar vanligtvis slicning, vilket är processen att dela upp en 3D-modell i tunna skivor för utskrift.Vad kan man skriva ut med 3D skrivare?


Med en 3D-skrivare kan du skapa fysiska objekt genom att bygga dem lager för lager från en digital 3D-modell. 3D-utskriftstekniken öppnar upp möjligheten att skriva ut en mängd olika objekt och former, så som: Prototyper och produkter, Smycken och modeaccessoarer, Konst och skulpturer, Proteser och medicinska hjälpmedel, Mat och godis och mycket mer.Hur fungerar 3D print?


En 3D-skrivare fungerar genom att använda en process som kallas additiv tillverkning, vilket innebär att den bygger objekt genom att lägga till material i lager på varandra istället för att ta bort material från en block.